سمپاشی زنبور به صورت حرفه ای یکی از خدمات سمپاشی تک می باشد.



ساختمان مورفولوژیکی زنبور عسل


بدن زنبور عسل بطور متراکم از موهایی پوشیده است که دارای تارهای جانبی کوتاهی می‌باشد. و به راحتی دانه‌ها گرده را می‌گیرند. درچشم‌های
مرکب و پاها ، موهای صاف وجود دارد پاهای جلویی در حاشیه ساق موهای راست و خشن و کوتاهی را دارد و برای تمیز کردن چشم‌ها از گرده گل بکار می‌رود و به آن برس چشمی می‌گویند.زنبورهای نر از تخمهای بارور نشده بوجود می‌آیند. مدت رشدشان «از تخم تا زنبور کامل» ۲۴ روز است. زنبور نر ۱۲ روز پس از تولد به سِن بلوغ می رسند. زنبور کارگر مانند ملکه همیشه از تخم بارور شده بوجود می‌آید وباز مانند ملکه از جنس ماده ‌است. دوران رشدش «از تخم تا زنبور کامل» ۲۱ روز است.

 


                                                                               


زنبور هندی
کمی کوچکتر از زنبور عسل معمولی بوده ، قدر کارگرش ۱۳ میلیمتر می‌باشد. سلولهایی را که با موم در روی شانها درست می‌نماید از سلولهای زنبور عسل کوچکتر هستند.


                                                                               


زنبور درشت
در هندوستان و چین زندگی نموده و بزرگترین نوع زنبور عسلی است که تاکنون شناخته شده است. به حالت وحشی زندگی کرده و در زیرشاخه‌های درخت شانش را می‌چسبانند. سالانه چند بار از نقطه‌ای به نقطه دیگر کوچ می‌نمایند.

 


                                                                               
 
زنبور ریز
از همه زنبورها کوچکتر بوده و فقط یک شان درست می‌کنند که مثل زنبورهای درشت به زیر شاخه درخت می‌چسباند به حالت وحشی درهندوستان و جنوب ایران یافت می‌شوند.

 


                                                                               
 

زنبور عسل معمولی
همان زنبور عسل معمولی است که فقط آنها را در روستا و شهرها برای تولید عسل در کندوها نگهداری می‌کنند.

                                                                               

 آفات و بیماریهای زنبور عسل
از مهمترین بیماریها می‌توان به لوک آمریکایی ، لوک اروپایی ، نوزما ، کنه دونی ، یبوست ، شپشک زنبور عسل و کرم موم خوار اشاره کرد.


از بین بردن آفات توسط متخصصان رادین تک ستیا ،با هدف حداکثر تاثیرو حداقل قیمت صورت می گیرد که مانع آسیب رسانی به انسان ،گیاهان و شرایط محیطی می شود.


اقدامات لازم جهت پیشگیری
1-    رعایت کردن بهداشت محیط جهت جلوگیری از نفوذ حشرات .
2-    به هیچ وجه کندوی زنبور را دستکاری نکرده و آنها را تحریک نکنید .
3-    تعویض شیشه ها و درب های شکسته برای جلوگیری از ورود زنبور.
4-    تمیز نگاه داشتن محل برای جلوگیری از ورود آفات بسیار اهمیت دارد.
5-    در هنگام حضور خود در طبیعت از پیراهن های آستین بلند و شلوار و نه شلوارک استفاده کنید .
6-    به کاربردن طعمه های آغشته به سموم بهداشتی توسط متخصصان سمپاشی تک صورت می گیرد 
7-    در هنگام کار با وسائل که تولید صدا می کنند ،مانند ماشین چمن زنی نیز مراقب باشید ، این وسائل سبب تحریک حشرات می شود.
8-    اگر در مناطقی از طبیعت که حشرات زیاد وجود دارد، حضور پیدا کردید سعی کنید از لباسهای بارنگ روشن ، عطرهای بسیار خوشبو و قوی و یا بردن نوشیدنی های شیرین اجتناب کنید زیرا تمام این موارد باعث جذب زنبورها بطرف شما می شوند.

اقدامات درمانی ( زنبور زدگی )

در بعضی مواقع برای درمان زنبورزدگی در صورت نیاز از یک آنتی هیستامین استفاده کنید
در صورت مشاهده علائم شدید و واکنش های آلرژیک به سرعت فرد گزیده شده را به بیمارستان منتقل نما ید.
اگرناحیه دهان ، حلق و کره چشم مورد گزش قرار گیرد، به سرعت فرد گزیده شده را به بیمارستان منتقل نما ید.
اگر شما درچار گزش منفرد و بدون علائم آلرژیک باشید فقط به مراقبت از محل گزش ) مثل تمیز کردن محل گزش ومصرف پماد آنتی بیوتیک) نیاز دارید.
باقیمانده نیش باید بیرون آورده شود و برای درمان خارش از آنتی هیستامین و برای درمان درد از استامینوفن استفاده شود و در صورت لزوم واکسن کزاز تزریق گردد .
قراردادن یخ روی محل گزش می توند باعث تخفیف درد شود که می توان در هر ساعت، ۲۰ دقیقه از یخ استفاده کرد ( باید بین محل گزش و یخ یک پارچه تمیز قرار داد تا از سرمازدگی پوست اجتناب شود(


مضرات استفاده از سموم غیر بهداشتی توسط افراد نا آگاه

1-    بی توجهی و افراط در مصرف آفت کش ها غیر بهداشتی باعث خسارات قابل توجهی در موجودات زنده ، بیماری و مرگ در انسان ها می شود.
2-    استفاده ازسموم شیمیایی غیر استاندارد، باعث تغییرسرعت فعالیت های مختلف بدن؛ افزایش تپش قلب و تعریق یا کاهش وتوقف کامل تنفس می شود .
3-    استفاده از سموم غیربهداشتی وهمچنین تماس افراد با این سموم به تغییر سلولی می انجامد که موجب افزایش فعالیت عصبی می شود.

اقداماتی که پس از اتمام سمپاشی حرفه ای باید صورت گیرد

1-    توجه داشته باشید که ،تنها پس از هوادهی می توانید به محل باز گردید.
2-    در صورت آغشته شدن مواد غذایی و آب به مواد سمی،از مصرف آن خودداری کنید.
3-    پس از سمپاشی مورچه و بازگشت به محل تمامی راه های جریان هوا،در و پنجره ها را باز بگذارید.
4-    به این نکته توجه داشته باشید؛ سم تا زمانی که مرطوب است و کاملا خشک نشده می تواند مسمومیت ایجاد کند.
5-    با مشاوره با کارشناسان زمان مناسب برای ورود به محیط را مشخص کنید تا دچار مسمومیت توسط بخار و ذرات معلق ناشی از سم نشوید.
6-    خانمهای باردار،کودکان ،افرادی که دچار بیماری قلبی، کلیوی، حساسیت های پوستی و... هستند؛ برای  حضور در محل سمپاشی شده طبق توصیه ی کارشناسان عمل کنند.


کنترل جهت اطمینان از نتایج بدست آمده با استفاده از روش های پاک سازی محیط ، بهبود شرایط وساختمان  وسایراقدامات،زیرنظرمتخصصان سمپاشی تک صورت می گیرد.