سمپاشی موریانه به صورت حرفه ای با سموم مجاز سمپاشی یکی از خدمات سمپاشی تک می باشد

موریانه ها شامل گروه خاصی از حشرات با استحاله ناقص هستند که در آنها بالهای جلویی و عقبی قشایی، تقریبا به یک اندازه است.موریانه  نر و ماده درکلونی هایی در زیر زمین یا تنه درختان زندگی می کنند. در این حشرات شاخک رشته ای و قطعات دهانی مانند گروه جونده گان است.موریانه همه چیزخوارند،عمدتا از کاغذ،چرم،موکت،چوب ،خاک،لينوليوم،لاستيك،پوشش كابلها،جانوران نگاهداري شده در موزه؛ تغذیه می کنند.گفته مي شود كه در بين مواد الي تنها استات سلولز از گزند اين حشره در امان است. موريانه ها عموما در محيط مرطوب و تاريك زندگي مي كنند كه شامل 6 خانواده و متجاوز از 2000 گونه در نقاط مختلف نظیرمناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر ایران همچنین در مناطق معتدل زندگی می کنند.

 


با توجه به اینکه آثار تاریخی دارای منشاء سلولزی می باشند منبع تغذیه مناسبی برای موریانه های گونه ی چوبخوارهستند .
علائم فعالیت موریانه ها
انجام اقدامات بدون آگاهی توسط افراد غیرمتخصص سبب نشر وانتقال رگه های موریانه از یک نقطه به نقطه ی دیگر می شود و این امر موجب دشوارشدن مقابله با این حشره می شود؛ موریانه زیر زمینی غالبا از طریق قسمت های مجاور ساختمان مانند ایوان ها،هواکش ها، پاسیوها،تراس و باغچه که از خاک پر شده است به ساختمان نفوذ می کنند. لوله های گلی که موریانه ها می سازند ؛ بهترین گواه وجود آلودگی است.تجمع فضولات روی سطوح مختلف می تواند راهنمای تشخیص آلودگی باشد. فضولات آنها شکل مشخصی دارد دارای شیار های طولانی و رنگ آنها سفید؛ قهوه ای روشن ، قهوه ای مایل به قرمز و گاهی قهوه ای تیره و سیاه می باشد.
زاد و ولد
موریانه ها 200 تا 300 تخم در سال می گذارند؛ نوعی دیگر قریب بر چندین میلیون تخم در سال می گذارند؛ برخی 185 و گونه ای دیگر 40000 تخم در روز می گذارند.معمولا تخمگذاری در نواحی نیمه گرمسیری در طول فصل سرما قطع می شود.موریانه ها معمولا پس از 10 تا 40 روز پس از هر مرحله ی تخمگذاری استراحت و سپس مجددا تخمگذاری می کنند.تخمها پس از 50 تا 60 روز باز شده ، گاهی پس از 12 ماه تا 55 موریانه به وجود می آید سن رشد موریانه در مناطق مختلف، متفاوت است و گاهی به 50 سال و در یک گونه ی مخصوص به 80 سال رسیده است.اندازه ی کلنی ها بسته به نوع موریانه متفاوت و از چند صد تا چندین میلیون متغییر می باشد.
دمای محیط
موریانه ها در لانه هایی با دمای 30 درجه سانتیگراد زندگی می کنند و در دمای کمتر از 16 درجه دوام نمی آورند.
رطوبت
به طور کلی موریانه ها به علت داشتن کوتیکول نرم استثنایی خود و ضعف درنگهداری آب به خشک شدن خیلی حساس اند.اغلب گونه ها رطوبت های نسبی 97 تا90 در صد را ترجیح می دهند.
از بین بردن آفات توسط متخصصان رادین تک ستیا ،با هدف حداکثر تاثیرو حداقل قیمت صورت می گیرد که مانع آسیب رسانی به انسان ،گیاهان و شرایط محیطی می شود.

 

 

 


مضرات استفاده از سموم غیر بهداشتی توسط افراد نا آگاه

1-    بی توجهی و افراط در مصرف آفت کش ها غیر بهداشتی باعث خسارات قابل توجهی در موجودات زنده ، بیماری و مرگ در انسان ها می شود.
2-    استفاده ازسموم شیمیایی غیر استاندارد، باعث تغییرسرعت فعالیت های مختلف بدن؛ افزایش تپش قلب و تعریق یا کاهش وتوقف کامل تنفس می شود .
3-    استفاده از سموم غیربهداشتی وهمچنین تماس افراد با این سموم به تغییر سلولی می انجامد که موجب افزایش فعالیت عصبی می شود.

روش های مبارزه با موریانه ها
1-    مقاوم سازی ساختمان ها با آغشته سازی مصالح درآسیب پذیر با مواد دور کننده در برابر موریانه ها
2-    ردیابی دالانهای موریانه توسط دستگاه های پیشرفته توسط متخصصان سمپاشی تک صورت می گیرد
3-    استفاده از روشهای IPM از قبیل مبارزه بیولوژیک توسط نمونه های آلوده به سموم موریانه
4-    به کاربردن طعمه های آغشته به سموم بهداشتی توسط متخصصان سمپاشی تک صورت می گیرد

اقدامات لازم جهت پیشگیری

1-    بستن دریچه فاضلاب ها
2-    استفاده از شن و ماسه به عنوان سد فیزیکی در ساختمان
3-    تمامی منافذ و حفره ها باید با تور سیمی محکم پوشانده شود
4-    رعایت کردن بهداشت محیط جهت جلوگیری از نفوذ حیوانات موذی
5-    تعویض شیشه ها و درب های شکسته برای جلوگیری از ورود آفات
6-    تمیز نگاه داشتن محل برای جلوگیری از ورود آفات بسیار اهمیت دارد.
7-    احداث ساختمان های مناسب با رعایت اصول ایمنی، دقت در ساختن بنا،بستن راه های نفوذ موریانه،استفاده از فوندانسیون های آجری و سیمانی
8-    قبل از اجرای عملیات ساختمانی برای ایجاد سد در مقابل نفوذ موریانه های زمینی ؛باید خاک را ضد عفونی نمود
9-    برای جلوگیری از نفوذ موریانه های چوب مضاف بر سمپاشی چوب ها از گرد های جاذبه رطوبت ؛روغن جلا استفاده شود


اقداماتی که پس از اتمام سمپاشی حرفه ای باید صورت گیرد
1-    با مشاوره با کارشناسان زمان مناسب برای ورود به محیط را مشخص کنید تا دچار مسمومیت توسط بخار و ذرات معلق ناشی از سم نشوید.
2-    به این نکته توجه داشته باشید؛ سم تا زمانی که مرطوب است و کاملا خشک نشده می تواند مسمومیت ایجاد کند.
3-    خانمهای باردار،کودکان ،افرادی که دچار بیماری قلبی، کلیوی، حساسیت های پوستی و... هستند؛ برای  حضور در محل سمپاشی شده طبق توصیه ی کارشناسان عمل کنند.
4-    پس از سمپاشی و بازگشت به محل تمامی راه های جریان هوا،در و پنجره ها را باز بگذارید.
5-    توجه داشته باشید که ،تنها پس از هوادهی می توانید به محل باز گردید.
6-    در صورت آغشته شدن مواد غذایی و آب به مواد سمی،از مصرف آن خودداری کنید.
7-    کنترل جهت اطمینان از نتایج بدست آمده با استفاده از روش های پاک سازی محیط ، بهبود شرایط وساختمان وسایراقدامات،زیر نظرمتخصصان سمپاشی تک صورت می گیرد.