سمپاشی عقرب به صورت حرفه ای یکی از خدمات سمپاشی تک می باشد


عقرب ،کژدم یا درازدم به گونه ای از بند پایان سر سخت و مرگبارگفته می شود.عقرب ها ویژگی و رفتار های مخصوص به خود را دارند،اولین ویژگی این موجودات مقاومت بسیار بالایی است که در مقابل اشعه رادیواکتیو دارند. با بررسی بر روی ضعیف ترین کژدم ها مشخص شده است که این موجودات می توانند 40000 راد (راد واحد اندازه گیری جذب تشعشعات پرتوهای یون) را تحمل کرده و ازانفجار اتمی مصون بمانند.

 

 


مرفولوژی


شکل و رنگ عقرب ها مختلف و مرتبط با محیط زندگی این موجودات است،کژدم ها به رنگ زرد مایل به قهوه ای،قهوه ای،خاکستری و سیاه هستند.
اندازه عقرب ها بین 18 تا 5/1 متغیر است ، بدن پهن این موجودات دارای 8 پا می باشد،دو جفت پنجه به شکل انبردرقسمت جلو بدن قرار دارد که طول آن بین 10 تا 2 سانتیمتر است وازآن برای نگاه داشتن طعمه استفاده می کنند.


بینایی
کژدم ها کور نیستند،این جانوران قادرند اجسام را در فاصله چند سانتیمتری خود را ببینند.عقرب ها دارای یک جفت چشم میانی و 5 تا 2 چشم جانبی هستند ، اما با وجود داشتن عصب بینایی فاقد قدرت دید هستند و فقط می توانند نور را تشخیص دهند.


تنفس
عقرب ها برای ادامه زندگی به اکسیژن بسیار کمی نیاز دارند به طوری که می توانند تا یک شبانه روزدرعمق آب و یا این که ماه ها در یک بطری در بسته زنده بمانند.


قلب
کژدم ها قلبی لوله ای شکل برسطح پشت بدن خود دارند که تعداد انقباض آن بسته به گونه عقرب ها بین 180 تا 60 دقیقه متفاوت است.


خون
خون عقرب ها دارای هموسیانین می باشد که به صورت مایعی روشن و حاوی مقدار زیادی مس است؛ که در مجاورت هوا اکسید شده و به رنگ آبی یا سبز دیده می شود.خون این جانور بسیار سمی می باشد و اگر آن را به یک موش تزریق کنید موجب مرگ آن می شود.


بیولوژی
کژدم ها اغلب ازحشرات موزی،سوسک های سیاه وقورباغه تغذیه می کنند.عقرب ها پس از شکار ابتدا طعمه را نیش می زنند و به کمک آرواره ،بدن طعمه را خرد می کند ،زیرا مواد غذایی باید به صورت مایع وارد بدن کژدم ها شود. پس از خرد کردن بدن طعمه مواد سفت را به صورت تفاله های گلوله شده از دهان خارج می کنند و به همین دلیل است که خوردن غذا در عقرب ها به طول می انجامد و ساختاربدن این جاندار به او این امکان را می دهد که ماهها بدون آب و غذا زنده بماند. کژدم ها دارای ساختار بدنی خاصی هستند ، عقرب ها قادرند درشکاف ها،زیر سنگ، زیر پوست درختان، بین هیزم ها، داخل خانه ها، حمام، دستشویی، آشپزخانه و محیط های مرطوب مخفی می شوند.

 

 


تولید مثل
کژدم ها زنده زا هستند و اغلب از نیمه تابستان تا نیمه پاییز می زایند،تعداد نوزادها بسته به نوع عقرب از 90 تا 2 عدد متغیر است، نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادر می رسانند وتا زمان نخستین پوست اندازی ، بر پشت کژدم ماده می چسبند. کژدم ماده اغلب به دلیل گرسنگی ازچند نوزاد خود تغذیه می کند.
سم
زهر عقرب مایعی بی رنگ و شفاف است که خاصیت قلیایی تا خنثی دارد و از عناصری مانند کربن، ازت و گوگرد تشکیل شده است؛ این سم شامل توکسین و آنزیم نیزمی شود.
توکسین ها یا فاکتورهای سمی شامل: نورووکسین(سم عصب گرا)، هموتوکسین و کاردیوتوکسین است .
آنزیم هایی که باعث سهولت تاثیر سم می شوند شامل :ستیناز، هیالورونیداز، فسفولیپاز، پروتئیناز و آنزیم های انعقادی یا ضد انعقادی .


علایم عقرب گزیدگی
1-    محل گزش دچار تورم دردناک و تغییر رنگ و تاول می شود
2-    چند ساعت پس از گزیدگی علایمی مشتمل بر تند شدن نبض،بالا رفتن فشار خون، سر گیجه، حالت تهوع و استفراغ، بی اختیاری ادرار و مدفوع، تنگی نفس،تشنج و افزایش ترشح بزاق در مصدوم دیده می شود
3-    در صورت عدم انتقال مصدوم به مراکز درمانی ،واکنش بدن مصدوم به سم بیشترشده ،دچار حساسیت شدید پوست به لمس،انقباضات ماهیچه ای، درد شکم و عدم تعادل در راه رفتن می شود


اقداماتی که برای فرد عقرب گزیده باید صورت گیرد


1-    ارزیابی محیط و اطمینان از دور شدن و یا از بین رفتن عقرب
2-    ارزیابی اولیه مصدوم
3-    بی حرکت نگاه داشتن مصدوم و عضو گزیده شده
4-    محل گزیده شده را با آب و صابون شست و شو دهید
5-    محل گزیده شده را کمپرس سرد کنید ( از گذاشتن یخ به صورت مستقیم بر روی اندام خودداری کنید)
6-    استفاده از دستگاه مکنده و یا ساکشن محل گزش توسط دهان (در مورد بریدن و مکیدن محل زخم با دهان توافق نظر وجود ندارد برخی با این روش مخالف هستند و        عده ای این روش را مجاز می دانند)
7-    به سرعت مصدوم را به مراکز درمانی منتقل کنید



چگونه از گزیده شدن مصون بمانیم:


1-    در صورت قرار گرفتن در مناطق گرمسیر به هنگام تاریکی هوا پوشیدن جوراب، شلوار و کفش مناسب توصیه می شود.
2-    قبل از پوشیدن لباس و کفش برای جلوگیری از گزیدگی، از نبودن عقرب درلباس ها و کفش خود مطمئن شوید.
3-    درصورت امکان ،هنگام خواب از چادر استفاده کنید و از بسته بودن ورودی چادر و منافذ مطمئن شوید.


جهت سمپاشی محیط باید به نکات زیر توجه داشته باشید


1-    با کمک گرفتن از کارشناسان نوع آفات و نوع سم را مشخص کنید.
2-    با مشورت  با مشاوران سمپاشی ،زمان مناسب برای سمپاشی را مشخص نمایید.
3-    باید توجه داشت که سمپاشی، توسط افراد کار آزموده و با استفاده از سموم بهداشتی صورت گیرد.
4-    از بین بردن آفات توسط متخصصان رادین تک ستیا ،با هدف حداکثر تاثیرو حداقل قیمت صورت می گیرد که مانع آسیب رسانی به انسان ،گیاهان و شرایط محیطی می شود.


اقداماتی که پس از سمپاشی باید صورت گیرد:


1-    باید به این نکته توجه داشت که سم تا زمانی که مرطوب است و کاملا خشک نشده می تواند مسمومیت ایجاد کند
2-    کنترل جهت اطمینان از نتایج بدست آمده با استفاده از روش های پاک سازی محیط، بهبود شرایط و ساختمان و سایر اقدامات،زیر نظرمتخصصين سمپاشی تک صورت می گیرد
3-    خانمهای باردار،کودکان ،افرادی که دچار بیماری قلبی، کلیوی، حساسیت های پوستی و... هستند؛ برای  حضور در محل سمپاشی شده طبق توصیه ی کارشناسان  عمل کنند.
4-    پس از سمپاشی و بازگشت به محل تمامی راه های جریان هوا،در و پنجره ها را باز بگذارید.
5-    توجه داشته باشید که ،تنها پس از هوادهی می توانید به محل باز گردید.
6-    در صورت آغشته شدن مواد غذایی و آب به مواد سمی،از مصرف آن خودداری کنید.
7-    کنترل جهت اطمینان از نتایج بدست آمده با استفاده از روش های پاک سازی محیط ، بهبود شرایط وسایراقدامات،زیر نظرمتخصصان سمپاشی تک صورت می گیرد.